Rechtestraat 5

De Rijp, Noord-Holland

Vorige Terug naar overzicht Volgende

Te koop: Onroerend goed in De Rijp, zeer geschikt voor transformatie naar woning(en!)

Omschrijving


Te koop bij Ambivast: Op een prachtige plek aan het water staan deze karakteristieke panden met fraaie topgevels waarvan één monumentale houten topgevel met geschulpte windveren en houten makelaar.

Een pand met mogelijkheden!
Het onroerend goed is momenteel in gebruik van een goedlopende horecaonderneming en het wordt in huidige staat verkocht inclusief overname goodwill/inventaris. Het biedt volop mogelijkheden om te transformeren naar één of meerdere woningen. Koper dient hier nog wel zelf een vergunning voor aan te vragen bij de gemeente. De gemeente heeft aangegeven open te staan voor transformatie naar wonen. Afhankelijk van de wensen van de koper (1 woning, 2 meerdere appartementen) kan hiervoor vergunning aangevraagd worden. Uniek aan dit object is de grote tuin waar nu het terras is, dat komt heel weinig voor in De Rijp. Eventueel zou men daar ook een eigen parkeerplaats en – onder voorbehoud goedkeuring gemeente – een carport, veranda, garage of uitbouw kunnen realiseren.

De locatie kan mogelijk ook getransformeerd worden tot bed & breakfast of boetiekhotel, met gedeeltelijke behoud van het reeds aanwezige restaurant. 

De huidige situatie: het restaurant
Het restaurant heeft een charmante en authentieke uitstraling en biedt verspreidt over de begane grond en 1e verdieping zitplaats aan ca. 80 gasten. Het restaurant beschikt over een bar met tapinstallatie en volwaardige bedrijfskeuken op de begane grond. Op de 1e verdieping bevinden zich de gastentoiletten, alsmede twee aparte zitgedeeltes en een personeelsruimte met dakterras aan de achterzijde. Aan de zijkant van het restaurant is een fraai terras met schitterende ligging aan het water met aanlegmogelijkheid. 

In 2005 is het pand gerenoveerd door de huidige eigenaren, waarbij de volgende renovaties zijn uitgevoerd: leidingwerk, elektra, eikenhouten vloeren, toiletten en plafonds.

Locatie/Ligging
Het pand is gelegen in het historische en pittoreske dorpje De Rijp dat al jaren bekend staat als een van de mooiste plaatsen van Nederland. In de driehoek Amsterdam-Hoorn-Alkmaar grenst het aan natuurgebied de Eilandspolder naast werelderfgoed de Beemster. De Rijp is goed bereikbaar via de A9 en A7 en het openbaar vervoer. Parkeren is gratis.

Openingstijden
Op dit moment is het restaurant van donderdag t/m maandag van 15:30 - 23:00 en op zondag van 12:30 - 23:00. De koper mag zelf diens openingstijden bepalen, zolang dit binnen de maximale openingstijden van de gemeente Alkmaar valt. 

Bestemming
Op deze locatie geldt enkelbestemming horeca categorie 1. Neemt u contact op met de gemeente Alkmaar voor meer informatie over de mogelijkheden.

Details
- Vraagprijs onroerend goed inclusief goodwill & inventaris: € 795.000,- k.k.
- Overname onroerend goed uitsluitendmogelijk i.c.m. overname goodwill/inventaris
- Totale oppervlakte bedrijfsruimte: Ca. 190 m2
- Aanvaarding: in overleg 

Details


Type Transformatie project
Alternatief gebruik
(her)Ontwikkeling,  Bed & Breakfast,  Gemengd gebruik (wonen & werken),  Woonhuis
Vraagprijs pand € 795.000,- K.K.
Status Te koop
Totaal bedrijfsoppervlakte 190 m2
Woonoppervlakte Onbekend
Adres Rechtestraat 5
Postcode 1483BA
Plaats De Rijp
Objectcode 1434
Provincie Noord-Holland
Bouwjaar 1888
Aan het water Ja, aan het water
Tuin aanwezig Ja, tuin aanwezig

Gratis account aanmaken

Gratis account aanmaken

  • Objecten toevoegen aan uw lijst met favorieten
  • Meldingen ontvangen over de objecten die u volgt
  • Zoekprofielen aanmaken
  • Uw dossiers beheren

Direct aanmaken

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Klik vervolgens op de knop om akkoord te gaan.