Binnen Bantammerstraat 12 en 14

Amsterdam, Noord-Holland

Vorige Terug naar overzicht Volgende

Te koop: Twee herenhuizen in hartje Amsterdam

Omschrijving


TE KOOP:
Twee prachtige herenhuizen op een geweldige locatie in het centrum van Amsterdam maar toch in een rustige en groene wijk. De panden zijn ook los te koop. 

Binnen Bantammerstraat 4 (Is verkocht en niet meer beschikbaar)
Binnen Bantammerstraat 4 in Amsterdam is een prachtig monumentaal pand in hartje Amsterdam, op steenworp afstand van het altijd gezellige Nieuwmarkt. Het pand is gelegen op eigen grond in een prachtige straat in de Lastage buurt dat ook bekend staat als klein China, dichtbij het Centraal Station, de Prins Hendrikkade en het Scheepvaartmuseum. 

Binnen Bantammerstraat 12 
Het pand aan de Binnen Bantammerstraat 12 staat momenteel leeg en het betreft een gemeentelijk monument. De totale woonoppervlakte van het gehele pand bedraagt ca. 40 m2. Naast het pand bevindt zich nog een afgesloten berging voor bijvoorbeeld de stalling van fietsen, dit stuk grond betreft eeuwigdurend erfpacht. Meer informatie is op aanvraag beschikbaar.

Binnen Bantammerstraat 14 
Dit karakteristieke pand betreft eveneens een gemeentelijk monument en heeft een woonoppervlakte van ca. 40 m2. Het is in 2020 door verkopers gerenoveerd en ingericht door Riviera Maison. Het pand is in gemeubileerde staat verhuurd, de huurinkomsten bedragen € 17.140,- per jaar.

Bestemmingsplan
Deze panden vallen in het vigerende bestemmingsplan "Nieuwmarkt" vastgesteld bij Raadsbesluit van 2 juni 2015. Op grond van artikel 5 van dit bestemmingsplan is de enkelbestemming  van de locatie "gemengd" met als dubbel waarde "waarde archeologie 2" en waarde "cultuurhistorie".

Parkeren
Er geldt betaald parkeren en/of parkeervergunning in dit gebied. De kosten voor een parkeervergunning zijn € 287,09 per half jaar (bron site gemeente Amsterdam) Voor meer  informatie over parkeertarieven kijk op de website van gemeente Amsterdam.

Staat van de onroerende zaak
De onroerende zaken zullen aan koper in eigendom worden overgedragen "as is, where is", dat wil zeggen in de feitelijke staat en juridische staat waarin het zich ten tijde van de ondertekening van de koopakte bevindt, waarbij alle zichtbare en onzichtbare gebreken volledig voor rekening en risico van koper komen.

Bijzonderheden
- Verkoper heeft het verkochte niet zelf bewoond en kan koper niet informeren over de eigenschappen van het verkochte indien hij er zelf had gewoond;
- Asbest clausule;
- Ouderdom-Clausule;
- Rijksmonument en gemeente monumenten;
- Gelegen op eigen grond;
- Gebruiksoppervlakte wonen in totaal ca. 205 m2;

Samenvatting
Vraagprijs Binnen Bantammerstraat 12: € 399.500,-
Vraagprijs Binnen Bantammerstraat 14: € 425.000,-
Oppervlakte wonen totaal (2 panden): ca. 80 m2
Overdracht in overleg 

Voor meer informatie en/of een vrijblijvende bezichtiging van deze locatie kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Details


Type Investeren in vastgoed
Alternatief gebruik
Beleggingspand,  Gemengd gebruik (wonen & werken)
Vraagprijs pand € 824.500,- K.K.
Status Te koop
Woonoppervlakte 80 m2
Energielabel G
Adres Binnen Bantammerstraat 12 en 14
Postcode 1011 CK
Plaats Amsterdam
Objectcode 1408
Provincie Noord-Holland
Bouwjaar 1807

Gratis account aanmaken

Gratis account aanmaken

  • Objecten toevoegen aan uw lijst met favorieten
  • Meldingen ontvangen over de objecten die u volgt
  • Zoekprofielen aanmaken
  • Uw dossiers beheren

Direct aanmaken

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Klik vervolgens op de knop om akkoord te gaan.